Συναντήσεις αγροτών έχουμε την επόμενη εβδομάδα, σε Κρήτη και Καβάλα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες.

 

Συναντήσεις αγροτών έχουμε την επόμενη εβδομάδα, σε Κρήτη και Καβάλα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης, «λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στους αμπελώνες και τους ελαιώνες της Κρήτης, θα υπάρξει σε νέα σύσκεψη (δεύτερη κατά σειρά), την Τετάρτη (28/6/2023) και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πολύκεντρο Προφήτη Ηλία του Ηρακλείου.
Οι παραγωγοί θα ενημερωθούν για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στους αμπελώνες του νησιού, όσον αφορά τον μύκητα περονόσπορο, όπως επίσης και για τους ελαιώνες της Κρήτης, που λόγω των πρωτοφανών φαινομένων την περίοδο της άνθισης της ελιάς έχουμε φαινόμενα κατάρρευσης του ανθού και σχινοκαρπία.
Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας για το λόγο ότι οι δύο (2) δυναμικές καλλιέργειες αυτές δεν θα καταρρεύσουν μόνο τον αγροτικό παραγωγικό κόσμο αλλά ως ντόμινο ολόκληρη την οικονομία του νησιού».

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγόρης Γρουζίδης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου, τονίζει ότι «πέρυσι είχαμε μια δύσκολη χρονιά στην περιοχή λόγω των ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις, οι οποίες όπως φαίνεται επηρέασαν το φυτικό κεφάλαιο με αποτέλεσμα και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να υπάρχει πρόβλημα στις καλλιέργειες. Ειδικότερα έχουμε μεγάλο θέμα με την ακαρπία στις ελιές, τις αμυγδαλιές και τα αμπέλια. Πρόβλημα υπάρχει και στις αροτραίες καλλιέργειες που άνω στον αλωνισμό είχαμε βροχοπτώσεις. Για τα παραπάνω προβλήματα καλούμε τους παραγωγούς σε σύσκεψη, που θα γίνει τη Δευτέρα (26/6/2023) το απόγευμα. Όλοι οι παραγωγοί θα πρέπει να δώσουν το παρών για να συζητήσουμε τον τρόπο που θα κινηθούμε».

Προέλευση άρθρου: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts