γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Το θέμα της παράτασης υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης έως τις 15 Ιουνίου αναμένεται να τεθεί από την χώρα μας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε. Ε, το οποίο συνεδριάζει σήμερα στο Λουξεμβούργο, ενώ στα πλαίσια του διαλόγου για την μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 το κύριο θέμα θα είναι το μέλλον των πράσινων ενισχύσεων.

Θυμίζουμε πως στο ζήτημα της παράτασης τέθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρου Αραχωβίτη, με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα στις 10 Απριλίου, με αφορμή την καθυστέρηση λειτουργίας του Ο. Σ. Δ. Ε. Όπως ανέφερε ο υπουργός ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 15 Μαΐου δεν είναι αρκετός και γι αυτό ζήτησε από τον Επίτροπο Γεωργίας, κ. Χόγκαν, να δοθεί παράταση μέχρι 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον κ. Αραχωβίτη, έχει δοθεί σχετικό ραντεβού για σήμερα στο Λουξεμβούργο, στο Συμβ. Υπουργών, όπου εκεί ευελπιστεί ότι, όπως κάθε χρόνο, θα δοθεί και φέτος παράταση.

Όσον αφορά την συνεδρίαση του σημερινού Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10. 00 ώρα Λουξεμβούργου, προεδρευόμενη από τον υπ. Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ρουμανίας Petre Daea και θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη γεωργία.

Ξεκινώντας, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πράσινη αρχιτεκτονική στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής δέσμης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2020 και ιδίως του κανονισμού για τα στρατηγικά σχέδια της Κ. Α. Π. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε δημόσια συνεδρίαση και θα βασιστεί σε σχετική έκθεση και ερωτηματολόγιο προεδρίας.Ακολούθως, κατά τη διάρκεια γεύματος οι υπουργοί θα συζητήσουν για τον αντίκτυπο μεγάλων σαρκοφάγων και άλλων ειδών στη γεωργία.

Κατά την απογευματινή συνεδρίαση το Συμβούλιο θα ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την τελική έκθεση της ειδικής ομάδας «Αγροτική Αφρική», η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2018, προκειμένου να διατυπώσει συστάσεις για την ενδυνάμωση του αγροτικού κλάδου στην Αφρική και για την ενίσχυση του ρόλου της Ε. Ε στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts