Οι ανώτατες επιλέξιμες τιμές ανά μοντέλο γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ), οι οποίες και θα εγκριθούν ως επιλέξιμη δαπάνη για τα Σχ. Βελτίωσης, γνωστοποιήθηκαν προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ. Α. Ο. Κ) των περιφερειών της χώρας από τη μονάδα επενδύσεων του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για έναν πίνακα με πέντε στήλες στις οποίες αναγράφονται, ο κατασκευαστικός οίκος, το ακριβές μοντέλο του ελκυστήρα, η ύπαρξη ή όχι καμπίνας και η ανώτατη επιλέξιμη τιμή για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Σύμφωνα με τη μονάδα επενδύσεων του ΥΠ. Α. Α. T: «Προς το παρόν ο πίνακας καλύπτει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% τα μοντέλα ελκυστήρων τα οποία αιτούνται οι υποψήφιοι. Στο προσεχές διάστημα το ποσοστό κάλυψης θα φτάσει στο 100% και θα εμπλουτιστεί και με τις τιμές του επιπλέον εξοπλισμού (extra) που θα θεωρηθεί επιλέξιμος».

Και υπογραμμίζει ότι: «Η ανώτατη επιλέξιμη τιμή έχει υπολογιστεί ύστερα από έρευνα αγοράς στην οποία λήφθηκαν υπόψη στοιχεία που προέκυψαν κυρίως από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς εξειδικευμένους ιστοτόπους, από τον εξειδικευμένο ελληνικό και ευρωπαϊκό περιοδικό τύπο, από τις προσφορές που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της υποβολής των αιτημάτων ενίσχυσης στο Πληροφορικό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων».

Διαβάστε τη συνέχεια στο agro24.gr

Recommended Posts