Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Με βάση τα 72 λεπτά η εγχώρια αγορά στο σύσπορο βαμβάκι και μεταβροχικά, αέρα στο σκληρό δίνει η Φότζια

Με βάση τα 72 λεπτά η εγχώρια αγορά στο σύσπορο βαμβάκι και μεταβροχικά, αέρα στο σκληρό δίνει η Φότζια

Αγροτικά Νέα 🕔October 25, 2021

Στην αγορά µας η εξαγωγή σκληρού σίτου είναι στα 500 ευρώ ο τόνος FOB και η προσφορά παραµένει µικρή, ενώ οι τιµές στη Φότζια ενισχύθηκαν άλλα 10 ευρώ ο τόνος, φτάνοντας τα 550 ευρώ.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως µεγάλο κοµµάτι της ανόδου οφείλεται στη µη διαθεσιµότητα σκληρού, καθώς όσοι έχουν σιτάρια τα κρατούν για αργότερα λόγω της διαρκούς ανόδου.

Στο εσωτερικό οι τοπικοί µύλοι είναι πιο χαλαροί, αφού δεν έχει νόηµα να «κυνηγούν» τα σιτάρια όταν ο πωλητής δεν είναι διαθέσιµος να πουλήσει.

 Υπάρχει ζήτηση στην εγχώρια αγορά βάµβακος, αλλά διακριτική καθώς οι αγοραστές γνωρίζουν πως η προσφορά είναι περιορισµένη, οπότε ίσως είναι άσκοπο να µπαίνουν σε διαπραγµατεύσεις.

Οι εκκοκκιστές αναµένουν να δουν τις ποιότητες για τα µεταβροχικά (τα οποία για την ώρα είναι πολύ υποβαθµισµένα στο χρώµα) και µετά να κουβεντιάσουν για νέες πωλήσεις.

Το πριµ επί του χρηµατιστηρίου που µπορούν να πληρώσουν οι εµπορικοί οίκοι είναι τα 6-7 σεντς ανά λίµπρα πάνω από τις τιµές ∆εκεµβρίου ’21, δηλαδή στα 117 σεντς.

 Ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου η συγκοµιδή ακτινιδίων ποικιλίας Hayward, µε την προϋπόθεση ότι οι βαθµοί των φρούτων είναι τουλάχιστον 6,2 brix ή µέση περιεκτικότητα σε ξηρά ουσία 15%.

Η φετινή παραγωγή, σύµφωνα µε πληροφορίες από τη «Ζευς Ακτινίδια», αναµένεται στα περσινά επίπεδα, µε τις µειώσεις λόγω των παγετών σε κάποιες περιοχές Ηµαθίας και Καβάλας να ισοφαρίζονται από τη νέα παραγωγή δέντρων που φυτεύθηκαν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου: https://www.agronews.gr