χρήματα, ευρώ, χαρτονομίσματα, money

Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την ενδυνάμωση της οικονομίας. Άλλωστε το σχέδιο προϋπολογισμού επιδοκιμάστηκε από την Κομισιόν και δεν περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις, υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισας ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε επίσης πως η μη περικοπή των συντάξεων έχει μόνιμο χαρακτήρα.

Έχουμε μπροστά μας μια περίοδο με κύριο χαρακτηριστικό την ενδυνάμωση της οικονομίας. Άλλωστε το σχέδιο προϋπολογισμού επιδοκιμάστηκε από την Κομισιόν και δεν περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισας ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε επίσης πως η μη περικοπή των συντάξεων έχει μόνιμο χαρακτήρα.

“Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στην περικοπή των συντάξεων αλλά αντίθετα προχωρά σε αυξήσεις. Τις συντάξεις τους θα δουν ήδη να αυξάνονται από τον Ιανουάριο οι αγρότες. Οι αυξήσεις αυτές μάλιστα μετά το 2023 θα είναι ανάλογες με τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών” ανέφερε.
Σχετικά με το κύμα αγωγών για την διεκδίκηση αναδρομικών στάθηκε ιδιαίτερα στην απόφαση του ΣτΕ, το 2015, η οποία δικαιώνει όσους είχαν προσφύγει έως τότε στα δικαστήρια και τώρα όπως είπε, αναμένεται και δεύτερη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την τύχη όλων των αγωγών. Είναι θέμα του κάθε πολίτη να αποφασίσει εάν θα καταθέσει αγωγή ή όχι αφού όμως αναλογιστεί και την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ.
ο κ. Πετρόπουλος στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η
Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Το ασφαλιστικό σύστημα στη μεταμνημονιακή εποχή»

Χώρος πρασίνου το οικόπεδο του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης
Ανοίγει ο δρόμος της αξιοποίησης, με ήπιο τρόπο (χώρος αναψυχής, πράσινο) του γνωστού οικοπέδου του ΙΚΑ, στην συμβολή των οδών Ηπείρου και Ασκληπιού, προς όφελος των δημοτών και έως ότου ο ΕΦΚΑ προχωρήσει στις διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου του ασφαλιστικού φορέα, στην συγκεκριμένη έκταση.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον δήμαρχο Λαρισαίων, στο Δημαρχείο.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση της παραχώρησης του οικοπέδου στο Δήμο, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια σε agronews.gr

Recommended Posts