Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Βραβεία για την τοπική Φέτα ΠΟΠ και το Κατσικίσιο τυρί

Βραβεία για την τοπική Φέτα ΠΟΠ και το Κατσικίσιο τυρί

Αγροτικά Νέα , Κτηνοτροφικά Νέα 🕔November 28, 2018

Το πρώτο βραβείο στην αξιολόγηση τυριών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, απέσπασε ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Βοίου.

Τα βραβεία όπως τόνισε μιλώντας  ο Διευθυντής του Συνεταιρισμού κ. Γρήγορης Τσολόπουλος αφορούν στην τοπική Φέτα ΠΟΠ και το κατσικίσιο τυρί. Ενώ ο Συνεταιρισμός απέσπασε και το τρίτο βραβείο στο καπνιστό τυρί.

Τα τυροκομικά αυτά προϊόντα ανέφερε, παράγονται από ομάδα 15 παραγωγών γάλακτος. Οι παραγωγοί αυτοί, εκτρέφουν εγχώριες φυλές αιγοπροβάτων που βόσκουν σε εκτάσεις του Βοίου με υψόμετρο άνω των 800 μέτρων και κάτω από τους αυστηρούς ελέγχους τόσο του ΕΛΟΓΑΚ όσο εξωτερικών αξιολογητών.

Σύμφωνα με τον κ. Τσολόπουλο ο Συνεταιρισμός εκτός από τα βραβευμένα προϊόντα παράγει επίσης μπάτζιο ονομασίας προέλευσης, γραβιέρα και μυζήθρα με την φετινή παραγωγή να φτάνει τους 300 τόνους σε αιγοπρόβειο γάλα, 60 τόνους φέτας και κατσικίσιου τυριού και από 1500 κιλά γραβιέρα, καπνιστό τυρί και μπάτζιο. Τα προϊόντα αυτά διατίθενται σε τοπικά σούπερ μάρκετ, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός στο πλαίσιο της λειτουργίας του, οργάνωσε ομάδα παραγωγών γάλακτος, προχωρά στην αξιοποίηση επιχειρηματικών προγραμμάτων για την βελτίωση και αναβάθμιση του τυροκομείου, καθώς και στην συγκρότηση ομάδας καπνοπαραγωγών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια σε agrocapital.gr