ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΑΡΜΑ

ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

Η βιολογική φάρμα ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια στις Σέρρες . Η φάρμα ανήκει και λειτουργεί από τον κο Ματούλα Ευάγγελο, ο οποίος δραστηριοποιείται ενεργά στην εκτροφή αγελάδων με ιδιαίτερη φροντίδα κι αφοσίωση, καθώς και με την απαραίτητη πείρα και τεχνογνωσία ώστε να κρατά την ποιότητα εκτροφής σε υψηλά επίπεδα. Η εκτροφή γίνεται πάντα με την χρήση συγκεκριμένων τροφών, ποικιλιών από σανό και μειγμάτων καρπών, όπως καλαμπόκι, σιτηρών κλπ, που είναι 100% βιολογικές κι πιστοποιημένες ώστε να επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη αποδοτικότητα προϊόντων άριστης ποιότητας.

Οι αγελάδες που εκτρέφονται στις φάρμες ανήκουν στη φυλή Χόλσταϊν (Holstein) εισαγωγής από Γερμανία, οι οποία φυλή έχει κερδίσει τις προτιμήσεις των παραγωγών για την υψηλή της γαλακτοπαραγωγή  αλλά και την ικανοποιητική απόδοση σε κρέας μόσχων και ενήλικων ζώων.

ΦΥΛΗ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΧΟΛΣΤΑΪΝ

Η Holstein είναι η ράτσα των αγελάδων που είναι γνωστή για την υψηλή γαλακτοπαραγωγή κατά μέσον όρο .  Το μέσο βάρος για μια αγελάδα Χολστάιν  είναι 650-700 κιλά. Κατά τη γέννηση, τα μοσχάρια μπορούν να ζυγίζουν περίπου 30 – 45 κιλά. Ετήσια απόδοση σε γάλα από 8.000 έως 11.000 kg / έτος, περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες 3,37%.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τόσο τα κτίρια όσο κι ο εξοπλισμός εξυπηρετούν τις φυσιολογικές ανάγκες των αγελάδων και διασφαλίζουν την ευζωία αλλά και την υγειονομική τους κατάσταση.

  • η λειτουργία των αγελαδοτροφικών μονάδων δεν προκαλεί προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος
  • τα κτίρια και ο εξοπλισμός είναι τα πιο κατάλληλα, από τεχνολογικής πλευράς
  • ο χώρος που τροφοδοτούνται οι αγελάδες καθώς κι ο διάδρομος τροφοδοσίας είναι διαστρωμένος κατάλληλα
  • υπάρχουν κατάλληλες θερμοκρασίες, υγρασία και φωτισμός για την καλή κατάσταση κι εκτροφή των αγελάδων
  • υπάρχουν ιδιαίτερα διαμορφωμένοι  χώροι για τα μοσχάρια και τη διευκόλυνση του θηλασμού, μέσα στον χώρο ανάπαυσης των αγελάδων

 

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα παραγόμενα προϊόντα είναι το κρέας και το γάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα είναι υψηλής διατροφικής αξίας και επιπλέον είναι 100% βιολογικά.   Για να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας.

γάλα, ΚΥΑ

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Λιβαδιά Σερρών

Τηλέφωνα:

6971600403

6976650048

 

Recommended Posts