ιπποφάες

Επιπλέον προστιθέμενη αξία στην παραγωγή ρωσικών ποικιλιών ιπποφαούς στην Ελλάδα αναμένεται να δημιουργήσει η λειτουργία εργοστασίων μεταποίησης και τυποποίησής τους στη Θεσσαλονίκη, όπως τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ιπποφαές Ελλάς Α. Ε», Νίκος Δούκας. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι 95 Έλληνες παραγωγοί που καλλιεργούν τις συγκεκριμένες ποικιλίες σε 1. 600 στρέμματα ανά την Ελλάδα, απολαμβάνουν ήδη «ασύγκριτη τιμή πώλησης» της παραγωγής τους.

«Η μεγάλη διαφοροποίηση της “Ιπποφαές Ελλάς Α. Ε” είναι η δυνατότητα παραγωγής και πώλησης του μοναδικού “επιτραπέζιου” καρπού ιπποφαούς στον κόσμο. Ενός καρπού, που ο καταναλωτής μπορεί να καταναλώσει όπως είναι, με εξαιρετική γεύση. Οπότε η στόχευσή μας είναι όσο μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας να προωθείται στις αγορές τροφίμων μέσω διαλογής και συσκευασίας» επισήμανε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε ότι «το εργοστάσιο τυποποίησης της εταιρείας θα τεθεί σε λειτουργία φέτος, στη Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά το εργοστάσιο μεταποίησης που θα αφορά κυρίως τη β’ ποιότητα του καρπού της εταιρείας, ο κ. Δούκας επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ήδη προγραμματιστεί και καταρτιστεί το επιχειρηματικό του πλάνο σε συνεργασία με επενδυτές και θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια. «Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται σε 3 εκατ. Ευρώ και θα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

     Πάντως, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, η «Ιπποφαές Ελλάς Α. Ε» έχει ήδη προχωρήσει στην ανάπτυξη της καλλιέργειας των ρωσικών ποικιλιών ιπποφαούς σε συνεργασία με παραγωγούς στην Ιταλία, όπου έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα 100 στρέμματα, στην περιοχή της Πάντοβας και στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο «Φθινόπωρο θα έχουμε νέες εγκαταστάσεις στην Ιταλία και τα Σκόπια». Όπως εξήγησε ο κ. Δούκας, «είναι σημαντικό ότι όλη η διαχείριση σε αυτές τις χώρες γίνεται από την “Ιπποφαές Ελλάς” ώστε να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα ανταγωνισμού και μείωσης της τιμής για τους Έλληνες παραγωγούς».

     Μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την εμπειρία του σχετικά με τη συνεργασία που έχει αναπτύξει με παραγωγούς στην Ιταλία, ο κ. Δούκας τόνισε: «Ζήσαμε ευχάριστες εκπλήξεις στην Ιταλία σε σχέση με την υποδοχή της νέας δυναμικής καλλιέργειας, όχι μόνον από τους παραγωγούς αλλά και από τις κρατικές υπηρεσίες».

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts