βαμβάκι

Ταξίδι στον κόσμο της υπεραξίας διεκδικεί αυτόν τον καιρό το ελληνικό βαμβάκι, υπόθεση την οποία υποστηρίζει με τον πιο συστηματικό και ολοκληρωμένο τρόπο το πρόγραμμα FiberMax CSF της BASF.

 

Μέσα από επιλεγμένες συνεργασίες με αξιόπιστους κρίκους της αλυσίδας αξίας αλλά και με την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain που παρακολουθεί κάθε στάδιο της καλλιέργειας από τον σπόρο μέχρι το ρούχο, η BASF δείχνει να κερδίζει αυτή τη φορά το στοίχημα, εξασφαλίζοντας παράλληλα το μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας.

Αρωγοί σ´ αυτή την προσπάθεια στέκονται σε αυτή τη φάση:

  • η αυξημένη διεθνής ζήτηση και η άνοδος γενικά των τιμών του βάμβακος
  • οι προπωλήσεις σύσπορου που διευκολύνουν τη διαπραγματευτική θέση των παραγωγών
  • η συγκέντρωση της καλλιέργειας σε λιγότερες και πιο οργανωμένες εκμεταλλεύσεις, ικανές να τηρήσουν τις προδιαγραφές που θέτει το πρόγραμμα Certified Sustainable FiberMax (CSF).

Μια ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς που γίνεται επ´ αυτού τα τελευταία χρόνια, έδωσε η εκδήλωση που οργάνωσε στις αρχές της εβδομάδας η BASF στην Αλεξανδρούπολη. Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι απ´ όλα τα στάδια παραγωγής που ακολουθεί το ελληνικό βαμβάκι και συνεργάτες από πολλές χώρες.

Η Agrenda και το Agronews είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τη δουλειά που γίνεται και να ανιχνεύσουν τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται στη βαμβακοκαλλιέργεια και ευρύτερα στον κλάδο, από επαγγελματίες οι οποίοι θα επιλέξουν να επενδύσουν στο προϊόν και να σταθούν με συνέπεια στο δρόμο της ποιοτικής αναβάθμισης και της νέας ταυτότητας που διεκδικεί το ελληνικό βαμβάκι στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts