Πολλοί παραγωγοί κατηγορούν τους εμπόρους ότι έπαιξαν το παιχνίδι των χαμηλών τιμών και πήραν κοψοχρονιά την παραγωγή, φοβίζοντας αρχικά τους αγρότες.

 

Πολλοί παραγωγοί κατηγορούν τους εμπόρους ότι έπαιξαν το παιχνίδι των χαμηλών τιμών και πήραν κοψοχρονιά την παραγωγή, φοβίζοντας αρχικά τους αγρότες.

Ανοδικά κινείται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η ζήτηση και συνεπακόλουθα και οι τιμές παραγωγού στο κελυφωτό φιστίκι, που φέτος σε ένα μεγάλο ποσοστό έφυγε από τον αγρότη με την εξευτελιστική τιμή των 6,5 ευρώ το κιλό το ανοιχτό και 5,5 το κλειστό. Πλέον, όπως συμβαίνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, ευνοημένοι καθίστανται όσοι επέλεξαν και μπόρεσαν εν τέλει να αποθηκεύσουν την παραγωγή τους για να πουλήσουν αργότερα.

Κατά συνέπεια, όπως μαθαίνουμε ήδη γίνονται πράξεις στα 6,7 και 6,8 ευρώ, ακόμα και 7-7,30 στο ανοιχτό πρώτης ποιότητας, δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Ιταλία, ΗΠΑ, ακόμα και Τουρκία.

Πράξεις στο συνεταιριστικό φιστίκι

Ο κ. Χρήστος Κουκουτσέλος, αντιπρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Θεσσαλικό Φιστίκι» με έδρα στη Μαγνησία, δίνει μιλώντας στον ΑγροΤύπο τη δική του εκδοχή για την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά, τονίζοντας ότι: «η ζήτηση και οι τιμές στο κελυφωτό φιστίκι κινούνται ανοδικά. Συγκεκριμένα, εμείς δώσαμε τις μισές ποσότητες με 6,90 το ανοιχτό και τις υπόλοιπες με 7 ευρώ το κιλό. Ενδιαφέρον εμπορικό υπάρχει και μάλιστα μεγάλο, τόσο από ξένους, π.χ. Ιταλούς, αλλά και ντόπιους».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts