Πληρούν αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές τόσο κατά τη διάρκεια παραγωγής τους όσο και κατά τη συγκομιδή και εμπορία τους.

Το γεγονός αυτό δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στον Ευρωπαίο παραγωγό για την προσέλκυση του σύγχρονου απαιτητικού καταναλωτή, τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στην παγκόσμια αγορά.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, το Βερολίνο αποτέλεσε πόλο έλξης για τον παγκόσμιο κλάδο παραγωγής και εμπορίας φρούτων, καθώς για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η σημαντικότατη έκθεση FRUIT LOGISTICA, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 3.300 εκθέτες από 90 χώρες, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 72.000 αγοραστές, εμπορικοί αντιπρόσωποι και λοιποί επαγγελματίες από 135 χώρες.

Στη φετινή παγκόσμια έκθεση φρούτων FRUIT LOGISTICA 2020, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα βιωσιμότητας, ιχνηλασιμότητας και ασφάλειας των φρούτων, σημεία στα οποία οι ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν υψηλή ανταγωνιστικότητα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση εφαρμόζει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο παρακολούθησης και εφαρμογής διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας.

Δυναμικό παρών στην έκθεση έδωσαν οι Έλληνες και Κύπριοι παραγωγοί μέσω του προγράμματος προώθησης EU FRUITS, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχο έχει την ανάδειξη της ποιοτικής υπεροχής των Ευρωπαϊκών φρούτων προωθώντας ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ιχνηλασιμότητας που τα καθιστούν τόσο δημοφιλή στους εμπόρους οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν το καλύτερο στους καταναλωτές.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο agropost.gr

Recommended Posts