Συνάντηση αγροτών διοργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καναλίων και συμμετείχε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος καθώς και ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Χρ. Γιαννακάκης.

 

Το αντικείμενο της διευρυμένης συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του ανακαινισμένου παλαιού γυμνασίου της περιοχής, ήταν η αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την παραγωγή αμυγδάλων στην περιοχή, καθώς και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας μέσω ειδικού προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μαζί με τον υφυπουργό στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο οποίος και ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος αναδιάρθρωσης καλλιέργειας, απαντώντας σε όλες τις ρωτήσεις των αγροτών της περιοχής των Καναλίων.

Η εν λόγω διευρυμένη συνάντηση ήταν αποτέλεσμα προηγούμενης συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καναλίων, αλλά και της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί την τελευταία περίοδο. Ειδικότερα, τον Μάιο του περασμένου έτους είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στην αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου του Φορέα Διαχείρισης στα Κανάλια, με αντικείμενο -κυρίως- τα ζητήματα στις καλλιέργειες αμυγδάλου που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, τόσο λόγω ακραίων φαινομένων παγετού, όσο και λόγω ασθένειας που έχει πλήξει την παραγωγή συγκεκριμένης ποικιλίας αμυγδάλων που καλλιεργείται στην περιοχή. Σε εκείνη τη συνάντηση ήταν παρόντες και γεωπόνοι από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, οι οποίοι και είχαν πραγματοποιήσει αυτοψίες, ελέγχους και δειγματοληψίες στις καλλιέργειες αμυγδάλου στην περιοχή, καταλήγοντας -μετά τις σχετικές αναλύσεις- στον εντοπισμό του ζητήματος που έχει προκύψει στην παραγωγή αμυγδάλου της περιοχής λόγω μύκητα σε συγκεκριμένη ποικιλία αμυγδάλου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.etheas.gr

Recommended Posts