Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο οι τιμές των αγροτικών προϊόντων

Σε υψηλότερα επίπεδα κινήθηκαν τον μήνα Οκτώβριο οι τιμές των αγροτικών προϊόντων

Αγροτικά Νέα 🕔October 31, 2021

Θετικές έως πολύ θετικές αποδόσεις σημείωσαν οι τιμές των αγροτικών προϊόντων σε μηνιαίο επίπεδο, σύμφωνα με το Δελτίο Τιμών Οκτωβρίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Μοναδικές εξαιρέσεις αποτέλεσαν ο χυμός πορτοκαλιού και η σόγια.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος των πρώτων υλών πιθανά να συνεχίσουν να ευνοούν τις τιμές των προϊόντων, σύμφωνα με την έκθεση του USDA.

Για το σιτάρι, οι περιορισμένες προμήθειες πιθανά να ευνοήσουν την τιμή του.

Η αναμενόμενη ενίσχυση της παραγωγής και των αποθεμάτων καλαμποκιού σε συνδυασμό με μετριασμό της ζήτησης από την Κίνα, πιθανά να ασκήσουν πτωτική πίεση στην τιμή του.

Οι πιθανές εξελίξεις στην επαναξιολόγηση της συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην τιμή της σόγιας, με τις εκτιμήσεις, όμως, για την παραγωγή,

να κρίνονται θετικές.

Για το βαμβάκι, καθώς οι προοπτικές της ζήτησης παραμένουν δυνατές, με την παγκόσμια οικονομία να ανακάμπτει, αν και με μέτριο ρυθμό, η τιμή του πιθανότατα θα συνεχίσει να ευνοείται.

Στη ζάχαρη, η πιθανή εμφάνιση πλεονάσματος, λόγω υψηλότερων εκτιμήσεων για την παραγωγή, ενδέχεται να ασκήσει πτωτική πίεση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο : https://www.agro24.gr