Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
Αλλάζουν οι όροι στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας για την Βόρεια Εύβοια

Αλλάζουν οι όροι στήριξης της νομαδικής μελισσοκομίας για την Βόρεια Εύβοια

Μελισσοκομία 🕔November 1, 2021

Σε τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για την οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας προχώρησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενίσχυση των μελισσοκόμων της Εύβοιας οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός στις 29 Οκτωβρίου, υπογράφηκε η εν λόγω τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης «καθορισμός του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της δράσης 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” του προγράμματος για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μελισσοκομίας για τα μελισσοκομικά έτη 2020-2022» (Υπ.αριθμ. 138/102859/14-04-202).

Η τροποποίηση αφορά τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους μελισσοκόμους με έδρα τους δύο Δήμους της Βόρειας Εύβοιας (Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας), για το μελισσοκομικό έτος 2022 ως εξής:

-Ελάχιστος αριθμός κατεχόμενων κυψελών 30, έναντι των 110 που ισχύει για την υπόλοιπη Χώρα.

-Μηδενικό οικογενειακό γεωργικό εισόδημα, έναντι της υποχρέωσης ελάχιστου οικογενειακού γεωργικού εισοδήματος 5.000 € που ισχύει για την υπόλοιπη Χώρα.

-Προκαθορισμένη ελάχιστη τιμή ενίσχυσης ανά κατεχόμενη μετακινούμενη κυψέλη επτά (7) Ευρώ, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη Χώρα όπου το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ως το αποτέλεσμα της διαίρεσης του διαθέσιμου ποσού ενίσχυσης δια των επιλέξιμων προς ενίσχυση κυψελών.

-Ένταξη στη Δράση και μελισσοκόμων οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε αντίθεση με ότι ισχύει για την υπόλοιπη Χώρα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο : https://www.agro24.gr