τρακτερ

Έντονα προβληματισμένοι, αλλά και ανήσυχοι, πρωτίστως για το παρόν του πρωτογενούς τομέα και δευτερευόντως για το μέλλον, αφού «χωρίς το σήμερα δεν υπάρχει αύριο», εμφανίζονται οι Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι στην έρευνα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τις λύσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Αναλαμβάνοντας και οι ίδιοι το μερίδιο ευθύνης που τούς αναλογεί για τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό χώρο, επισημαίνουν ότι «μόνο με τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούμε να αναγκάσουμε τους κυβερνώντες να σκύψουν πάνω στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και από κοινού να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα του δώσουν προοπτική».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Στ. Αραχωβίτης, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα δεν τελειώνουν ποτέ» και προσθέτει πως «το υπουργείο είναι εδώ για να ακούει τα προβλήματα όλων των παραγωγών και να τα λύνει όπου μπορεί, είτε είναι δικής του αρμοδιότητας αποκλειστικά, είτε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία». Ενώ σημαντικές είναι οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ενίσχυση της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής στα κράτη-μέλη της Ενωμένης Ευρώπης.

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο μίλησε με τους πρωταγωνιστές των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά και με την πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα αλλά και τις προωθούμενες λύσεις τους από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δράσεις του ΥΠ.Α.Α. Τ για την επίλυση των προβλημάτων του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου

Με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη προωθήσει ή προωθεί:

Ακατάσχετο:

Όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έτσι και οι αγρότες καλύπτονται από το ακατάσχετο των 1.250 ευρώ το μήνα (15.000 ευρώ το χρόνο).

Παράλληλα, τον Δεκέμβριο 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή το ακατάσχετο για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των αγροτών, ύψους 7. 500 ευρώ, κάτι που όπως είχε πει τότε ο κ. Αραχωβίτης παρέχει προστασία σχεδόν στο 90% των επαγγελματιών του κλάδου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts