πορτοκάλια

Ανήσυχοι οι παραγωγοί για τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει ο παγετός στις καλλιέργειές τους.

 

Προβληματισμένοι είναι οι παραγωγοί στην Αργολίδα, εξαιτίας του χθεσινού παγετού που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», το οποίο πλήττει την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα .

Η θερμοκρασία σύμφωνα με τον σταθμό της ΕΜΥ στην Πυργέλα Άργους χθες  έφτασε μέχρι και τους -4 υπάρχουν όμως και ανεπίσημες μετρήσεις από παραγωγούς  που κατέγραψαν μέχρι και τους -6 σε μεμονωμένες περιοχές.

Στον κάμπο της Αργολίδας το πρωί της Τετάρτης η κάμερα κατέγραψε τους παγοκρυστάλλους που δημιουργούνται από την αντιπαγετική προστασία που χρησιμοποιούν οι καλλιεργητές για να προστατεύσουν τα προϊόντα τους και το φυτικό κεφάλαιο.

O παγετός αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες καταστροφής της φυτικής παραγωγής στην Αργολίδα σε εσπεριδοειδή και υπαίθρια λαχανικά.  H μείωση στην παραγωγή, που μπορεί να επιφέρει, αναμένεται να αυξήσει και τις τιμές σε κάποια προϊόντα καθώς θα σημειωθεί έλλειψη.

Τις επόμενες ημέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα πέσει ισχυρής έντασης παγετός, γεγονός, που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία στους αγρότες.

Recommended Posts