τρακτερ

Δυστυχώς εδώ και τρεισήμισι χρόνια, πάντα ένα τεχνικό λάθος συμβαίνει την τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια πληρωμή.

 

Παντελής ανικανότητα στα όρια της σκοπιμότητας είναι αυτός ο τραγέλαφος τόσο του ΥΠΑΑΤ όσο και του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την εξόφληση Ενιαίας Ενίσχυσης, η οποία με διαρροές του ίδιου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, θα πληρώνονταν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, μετά έγινε Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και τελικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων ίσως πληρωθεί σήμερα 22 Δεκεμβρίου 2022.

Δυστυχώς εδώ και τρεισήμισι χρόνια, πάντα ένα τεχνικό λάθος συμβαίνει την τελευταία στιγμή και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε μια πληρωμή στην ώρα της αλλά και όταν πραγματοποιείται, αυτή είναι κάκιστη με πάμπολλα προβλήματα.

Πέραν αυτήν, χωρίς να θέλουμε να γίνουμε «μάντεις κακών ειδήσεων», η επικείμενη πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης, σύμφωνα με γνώστες του θέματος, θα πραγματοποιηθεί στην κυριολεξία στα «τυφλά», χωρίς να έχουν γίνει  όλες οι απαιτούμενες και προβλεπόμενε διαδικασίες, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε προβλήματα, τόσο ως χώρα (με καταλογισμούς), όσο και ως παραγωγοί (με επιστροφές χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα).

Δυστυχώς η εξόφληση της Ενιαίας Ενίσχυσης προσομοιάζει με την πάλαι ποτέ «εξόφληση με ταμειακή διευκόλυνση» και οι γνωρίζοντες ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts