γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Στον απόηχο των πρόσφατων ανακοινώσεων επί του βασικού άξονα του πέμπτου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθίσταται σαφές ότι οι αγρότες τεκμηριώνουν δικαίωμα ένταξης στην κατανομή πλέον των 1 δις ευρώ που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Όπως εξηγούν στο Agronews λογιστές, με τον έως τώρα προγραμματισμό όσοι αγρότες κατέθεσαν με επιτυχία αίτηση στον προηγούμενο 4ο κύκλο του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και έλαβαν το ποσό των 1000 ευρώ, μπορούν να επαναλάβουν την διαδικασία και τον Ιανουάριο. Ωστόσο είναι γεγονός πως παραμένει ασαφές ακόμα το πλαίσιο που θα διέπει τους αγρότες, δεδομένου ότι η ένταξή τους στο μέτρο αυτό, έγινε την τελευταία στιγμή, όπως σχολιάζουν αρκετοί.

Στο ευρύτερο πλαίσιο που αφορά τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί ο οποίος δεν είναι ακόμα γνωστός και θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσό θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, που αφορούσε στο διάστημα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agronews.gr

Recommended Posts