Οριστική είναι η αναβολή του Αγροτικού Αυγούστου για το 2020, αφού η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στην ΔΕΘ, όμως η ματαίωση της φετινής έκθεσης στη συμπρωτεύουσα στέλνει το καθιερωμένο event της πόλης των Χανίων στο… 2021.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες της εποχής και θέλοντας αφενός να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και αφετέρου να δώσει μια πνοή ανανέωσης στη διοργάνωση του “Αγροτικού Αυγούστου”, προγραμμάτισε τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων των Χανίων (αγροτικών συνεταιρισμών, παραγωγών αγροδιατροφικών προϊόντων, οικοτεχνών και χειροτεχνών παραδοσιακών κρητικών ειδών) στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, το κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις θα χρηματοδοτούνταν, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές εκτός του Δήμου Χανίων.

Ο έως τώρα αριθμός των συμμετεχόντων ήταν πολύ ικανοποιητικός, με τους παραγωγούς – επιχειρηματίες – οικοτέχνες να δέχονται με ενθουσιασμό την ευκαιρία, που τους δόθηκε.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος προγραμματισμός ακυρώθηκε, έπειτα από την ανακοίνωση της ακύρωσης της Δ.Ε.Θ. από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χωρίς να αμφισβητεί κανείς την προτεραιότητα της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας τόσο των Ελλήνων πολιτών όσο και των επισκεπτών της Δ.Ε.Θ., ο Δήμος Χανίων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους συνδιοργανωτές, τα μέλη της Επιτροπής “Αγροτικού Αυγούστου” για την άριστη συνεργασία, καθώς και προς τους συμμετέχοντες παραγωγούς – οικοτέχνες – επιχειρηματίες, που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτή την προσπάθεια.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts