Οι εξαγωγές κερασιών έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί, με αύξηση ρεκόρ (+47%) σε σχέση με πέρσι, ανερχόμενες σε 38.892 τόνους (έναντι 26.463 τόνων πέρσι) και με αυξημένες τιμές.

Αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές ροδάκινων γύρισαν σε θετικό πρόσημο και είναι αυξημένες (+1,5%) σε σχέση με πέρσι.

Οι εξαγωγές των βερικόκκων ουσιαστικώς ολοκληρώθηκαν με μείωση (-7,1%) λόγω προβλημάτων παραγωγής και ανήλθαν σε 20.387 τόνους (έναντι 21.935 τόνων πέρσι).

Οι εξαγωγές καρπουζιών καταγράφουν ρεκόρ (+14,2%) ανερχόμενες σε 193.901 τόνους (έναντι 169.743 τόνων πέρσι), όμως οι τιμές παραγωγού είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα λόγω μείωσης της εγχώριας κατανάλωσης.

Οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών συνεχίζονται με την ζήτηση να εμφανίζεται βελτιωμένη έναντι της περσινής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit – Hellas ανέφερε ότι «διανύοντας την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου (μήνας διακοπών των Ευρωπαίων) και παρατηρείται αύξηση της ροής των εξαγωγών σε όλα τα θερινά φρούτα, έναντι της αντίστοιχης εβδομάδος προηγουμένων ετών, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι λόγω πανδημίας οι καταναλωτές – πελάτες, που παρέμειναν στις χώρες τους, αύξησαν την οικιακή κατανάλωση.
Σε κάθε περίπτωση θα αναμένουμε την επόμενη εβδομάδα για το επίπεδο που θα διαμορφωθεί η ζήτηση για εξαγωγή συμπερασμάτων ως προς την απορρόφηση ή όχι της παραγωγής των προϊόντων μας, δεδομένης της μείωσης της εγχώριας κατανάλωσης ελλείψει και τουριστών, προκειμένου να ληφθούν τυχόν μέτρα για την αντιμετώπιση τους».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts