Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, βραβεύτηκαν είκοσι ελαιοτριβεία από όλη την Κρήτη, που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για την ποιότητα και την διάθεση του ελαιολάδου τους

 

Προ των ευθυνών τους έθεσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, καταναλωτές και επαγγελματίες -κυρίως στο χώρο της εστίασης- σχετικά με την στήριξη της οποίας θα έπρεπε να τυγχάνει ο «πράσινος χρυσός» του νησιού.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ρεθύμνου και Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ Γιώργος Μαρινάκης, η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε και που εκτόξευσε τις τιμές στα σπορέλαια, απέδειξε την συμπεριφορά που επιδεικνύουν καταναλωτές και επαγγελματίες απέναντι στο ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου εξακολουθεί να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στους ντόπιους παραγωγούς.

Μπορεί να παράγεται σε αφθονία στην γη της Κρήτης, όμως σε περιόδους κρίσης -όπως στην παρούσα- αντί να αυξηθεί η τιμή πώλησης του «πράσινου χρυσού», αυξήθηκε η τιμή των σπορελαίων. Αυτό από μόνο του αποτελεί δείγμα για την συμπεριφορά καταναλωτών και επαγγελματιών εστίασης, τόνισε σε αυστηρό ύφος κατά την γενική συνέλευση του συνδέσμου ελαιοκομικών δήμων Κρήτης, ο πρόεδρος του, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την στήριξη των παραγωγών και την αναβάθμιση της ποιότητας του κρητικού ελαιολάδου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts