«Η κρίση covid-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς των ειδών διατροφής. Κυρίως λόγω των ραγδαίων επιπτώσεων στη ζήτηση από το κλείσιμο εστιατορίων, μπαρ και καφέ στην Ευρώπη» υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την προώθηση ενός σχεδίου βοήθειας της γεωργίας, το οποίο θα μπορούσε να ωφελήσει τις δραστηριότητες προώθησης του οίνου.

Δεχόμενη κριτική για την έλλειψη οικονομικής υποστήριξης του τομέα οίνου σε αυτήν την περίοδο που διαρκεί η κρίση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προωθήσει έως τις 27 Αυγούστου δύο νέα σχέδια ενίσχυσης για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της.

Κάθε σχέδιο ενισχύεται με 5 εκατομμύρια ευρώ, ένα για απλά προγράμματα (με φορέα έναν οργανισμό που εδρεύει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος) και ένα άλλο για διακρατικά προγράμματα (με φορείς οργανισμούς από διαφορετικά κράτη μέλη). Με στόχο τη “στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα για την ανάκαμψή του μετά την κρίση Covid-19”, οι ανακοινώσεις των σχεδίων στηρίζονται από προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ για “τους επιλέξιμους τομείς που είναι τα οπωροκηπευτικά, το κρασί, η κηπουρική , το γάλα και τα προϊόντα του και οι επεξεργασμένες πατάτες” αναφέρει δελτίο τύπου.

“Οι προσκλήσεις αυτές στοχεύουν στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση”, διευκρινίζει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι αυτά τα προγράμματα προώθησης αφορούν διάρκεια ενός έτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε τρίτες χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts