Δεν έχει τέλος η «ανωμαλία» στις πληρωμές που επήλθε φέτος από τη νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Δυστυχώς τα προβλήματα θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, παρότι οι «πηγές του ΥπΑΑΤ» ανώνυμα και χωρίς να εκτίθενται διαβεβαιώνουν ότι θα εξοφληθεί κανονικά η βασική και η πράσινη ενίσχυση με άλλη μία δόση, μαζί με το καθεστώς των Νέων Γεωργών. Επίσης, προσθέτουν ότι γίνονται προσπάθειες για πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης στις 23 Δεκεμβρίου, Τετάρτη, και της κορωνοενίσχυσης των ελαιοκαλλιεργητών την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, πράγμα που όπως δείχνουν τα πράγματα δείχνει αδύνατον, λόγω του «αλαλούμ» που έχει προκληθείσ τις πληρωμές και τις «ουρές προβλημάτων» από την πληρωμή της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου.

Ας δούμε όμως τι διαρρέουν οι πηγές του ΥπΑΑΤ: Σε σημερινό δημοσίευμα του Σκάι, το πρόβλημα αποδίδεται σε τεχνικούς λόγους, αν και όλοι γνωρίζουν πλέον ότι προκλήθηκε λόγω της παρακράτησης 100 εκατ. ευρώ για την πληρωμή επιπλέον δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα για το 2020, που δεν είχαν συνυπολογιστεί. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι:

«Τη Δευτέρα θα κατατεθούν όλα τα λεφτά των αποζημιώσεων (σ.σ. εννοεί επιδοτήσεων) στους δικαιούχους αγρότες, καθώς τεχνικό λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ απέφερε μικρότερες αποζημιώσεις (σ.σ. επιδοτήσεις) στους δικαιούχους, τόνισε στο ΣΚΑΙ κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έπρεπε να εξοφληθει η βασικη ενίσχυση 30%, ωστόσο χτες πιστώθηκε μονο το 20% αντί του 30%.

Έτσι την Δευτέρα θα πιστωθεί στους λογαρισμούς το 7% και το υπολοιπο 3% θα πληρωθεί με την νέα χρονιά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts