Πως διαμορφώνεται το τοπίο για την παραγωγή, τη ζήτηση και το εμπόριο του προϊόντος

Αυξημένη κατανάλωση, αυξημένες εξαγωγές αλλά μειωμένα τελικά αποθέματα σιταριού το 2020/2021 «βλέπει» το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας στην τελευταία έκθεσή του.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι οι παγκόσμιες προμήθειες σιταριού θα ανέλθουν στους 1.074,3 εκατ. τόνους το 2020/2021, ως αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι η Αυστραλία θα παραγάγει 30 εκατ. τόνους σιταριού, με τη ρωσική παραγωγή να εκτιμάται στους 84 εκατ. τόνους. Στους 35,2 εκατ. τόνους αναμένει το υπουργείο την παραγωγή του Καναδά. Εάν οι εν λόγω αριθμοί επιβεβαιωθούν, η παραγωγή και των τριών αυτών χωρών θα φτάσει στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση σιταριού, αυτή θα διαμορφωθεί στους 757,8 εκατ. τόνους, με τις Κίνα, Αυστραλία και χώρες της ΕΕ να οδηγούν τη ζήτηση. Παράλληλα, οι εκτιμώμενες αυξημένες εξαγωγές από Αυστραλία, Ρωσία, Καναδά και ΗΠΑ θα αυξήσουν το εμπόριο σιταριού στους 193,7 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Μάλιστα οι εισαγωγές της Κίνας εκτιμώνται στα υψηλότερα επίπεδα από το 1995/1996.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts