σιτάρι

Σύμφωνα με νεότερη έκθεση του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), υπάρχει εκτίμηση για αύξηση εισαγωγών σιταριού στο Πακιστάν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το USDA, η εκτίμηση εισαγωγής σιταριού την περίοδο 2021 – 2022 αυξάνει για το Πακιστάν, από 1 εκατ. τόνους, σε 2 εκατ. τόνους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης του Πακιστάν κάνουν λόγο για μια αυξημένη παραγωγή σιταριού φέτος (2021 – 2022) στην χώρα, κατά 8%, σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, η παραγωγή θα ανέλθει σε 27 εκατ. τόνους, έναντι 25 εκατ. τόνων του προηγούμενου έτους.

Όμως, όπως εξηγεί το USDA, ακόμα κι αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για αύξηση της παραγωγής σιταριού στο Πακιστάν, το προϊόν δεν θα επαρκεί για την κάλυψη των εγχώριων καταναλωτικών απαιτήσεων και τη διατήρηση μεγάλων στρατηγικών αποθεμάτων.

Σημειωτέον ότι ο πληθυσμός του Πακιστάν αυξάνει με έναν ετήσιο ρυθμός της τάξης του 2%, εκ των υψηλότερων στον κόσμο, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να αυξήσει τα αποθέματα και να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής, για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts