Αγροτικά Κτηνοτροφικά Μελισσοκομικά και Αλιευτικά Νέα από όλη την Ελλάδα

Greekap.gr News
ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη σύμβαση για αρδευτικό έργο στην Ημαθία

ΥΠΑΑΤ: Υπεγράφη σύμβαση για αρδευτικό έργο στην Ημαθία

Αγροτικά Νέα 🕔July 13, 2021

Υπεγράφη η σύμβαση που αφορά το 1ο υποέργο «Κατασκευή κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης Αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας», συνολικού ποσού 568.017,36 ευρώ, από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ύστερα από οδηγίες του υπουργού, Σπήλιου Λιβανού και του υφυπουργού, Γιάννη Οικονόμου.

Το εν λόγω υποέργο εντάσσεται στο Μέτρο 4, υπομέτρο 4.3, δράση 1 με συνολικό προϋπολογισμό 7.484.744,38 ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014- 2020. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει τα εξής υποέργα με τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς:

– Κατασκευή νέου κλειστού αγωγού/δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας Νάουσας, για την αντικατάσταση υφιστάμενων ανοιχτών χωμάτινων καναλιών μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης. Το συνολικό μήκος του νέου αγωγού μεταφοράς νερού άρδευσης από το Ρέμα Σιασιάκι μέχρι την κεφαλή του δικτύου άρδευσης αγροκτήματος Νέας Στράντζας είναι 2.975 μ. και του νέου δικτύου άρδευσης θα είναι 5.475 μ. Ο αρχικός προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. ήταν 1.146.553,84 ευρώ.

– Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού συστήματος τηλεμετρίας με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και καταναλώσεων. Το υποέργο περιλαμβάνει

α) την εγκατάσταση μετεωρολογικού σταθμού,

β) την εγκατάσταση τοπικών σταθμών ελέγχου,

γ) την εγκατάσταση μετρητών της παροχής στους ανοικτούς και κλειστούς αγωγούς του αρδευτικού δικτύου,

δ) την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου όλου του παραπάνω εξοπλισμού από απόσταση (τηλεμετρία),

ε) την τοποθέτηση 1.600 υδρομέτρων, στ) την εγκατάσταση βηνών διακοπής της παροχής νερού και εξαερωτές για την προστασία του δικτύου από βλάβες. Ο προϋπολογισμός του υποέργου με Φ.Π.Α. είναι 6.084.153,00 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο:https://www.agrocapital.gr