σταρι

Οι τιμές σόγιας ωφελήθηκαν στο Σικάγο από την ελπίδα για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον και τις ανησυχίες για τις καιρικές συνθήκες στη Νότια Αμερική. Επίσης, οι τιμές του σιταριού και του καλαμποκιού αυξήθηκαν.

Ενώ οι Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για να προσπαθήσουν να εξομαλύνουν τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών. Οι επενδυτές «τείνουν να βελτιώσουν αυτό το μέτωπο», δήλωσαν , από το Global Commodity Analytics.

Η ύφεση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε αύξηση πρόσθετων φόρων. Οπου επιβάλλονται από το περασμένο καλοκαίρι στις εισαγωγές σόγιας που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Κίνα.

Ταυτόχρονα, οι καιρικές συνθήκες στη Νότια Αμερική, ιδιαίτερα οι θερμοκρασίες πάνω από τις εποχιακές προδιαγραφές σε ορισμένες περιοχές της Βραζιλίας, ανεβάζουν τις τιμές.

Αυτά τα δύο στοιχεία βοήθησαν να αντισταθμιστούν τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία..

Ενώ η κινεζική αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη παρουσιάζει ήδη σημεία αδυναμίας. Η παραγωγική δραστηριότητα στη χώρα έχει πράγματι επιδεινωθεί στο τέλος του 2018. Νέες περιπτώσεις αφρικανικής πανώλης των χοίρων έχουν χτυπήσει σε διάφορα σημεία τη χώρα. Το τελευταίο βέβαια, θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομη μείωση της ζήτησης ζωοτροφών.

Όσον αφορά την πλευρά του αραβοσίτου και του σιταριού, οι επενδυτές προσπαθούν να αποκτήσουν μια ιδέα της ισορροπίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και της επίδρασης των διακυμάνσεων της αγοράς συναλλάγματος στις τιμές των γεωργικών βασικών προϊόντων.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο emvolos.gr

 

Recommended Posts