Το κιβώτιο Robo-Shift, οι μεγάλες δυνατότητες στον αμπελώνα και τον οπωρώνα και ο τετρακύλινδρος κινητήρας της Deutz ανέδειξαν το Rex4-120 GT Robo-Shift φιναλίστ στο θεσμό «Tractor of the Year 2023». Ωστόσο, και οι υπόλοιπες εκδόσεις που στέκονται δίπλα του μοιράζονται πολλά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την αναβαθμισμένη σειρά της Landini.

 

Με 5 εκδόσεις ισχύος από 75 έως 112 ίππους, έξι εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη και μεγάλη γκάμα επιλογών για μέγιστη προσαρμογή φτάνουν στην αγορά τα αναβαθμισμένα Landini REX4, μοντέλα για τα οποία η ιταλική φίρμα έχει πολλά να εξάρει. Φιναλίστ στην κατηγορία Best of Specialized στο θεσμό «Tractor of the Year 2023», το νέο Rex4-120 GT Robo-Shift, στην κορυφή της γκάμας, αντιπροσωπεύει φυσικά τις σημαντικές αναβαθμίσεις που εισάγονται στην ανανεωμένη σειρά τρακτέρ της Landini.

Κάτω από το καπό των Rex4-090, Rex4-100, Rex4-110 και Rex4-120 βρίσκεται ο συμπαγής τετρακύλινδρος turbo intercooler Deutz Tcd 2,9 λίτρων Stage V κινητήρας με ηλεκτρονικό ψεκασμό Common Rail. με εξαίρεση το μικρότερο της οικογένειας Rex 4-080 στο οποίο είναι τοποθετημένη η μονάδα HT (High Torque) σε συνδυασμό με ένα κύκλωμα που αποτελείται από EGR/Doc και φίλτρο DPF. Η ορθολογική διάταξη των διαφόρων στοιχείων επέτρεψε τη διατήρηση της βέλτιστης διάταξης εξασφαλίζοντας τέλεια ορατότητα.

Οι ιπποδυνάμεις κυμαίνονται από 75 έως 105 ίππους, ενώ οι μέγιστες φτάνουν έως και τους 112 ίππους. Η λειτουργία Engine Memo Switch παρέχεται ως στάνταρ εξοπλισμός για την απομνημόνευση και την ανάκληση των επιθυμητών στροφών κινητήρα για ορισμένες φάσεις εργασίας. Και τα πέντε μοντέλα REX4 είναι διαθέσιμα τόσο με καμπίνα όσο και με ανοιχτή πλατφόρμα.

Όσον αφορά στις διαστάσεις, για κάθε επίπεδο ισχύος υπάρχουν έξι εκδόσεις που διακρίνονται μεταξύ τους: F (παραδοσιακός οπωρώνας), S (στενός οπωρώνας) που συνδυάζει στοιχεία του F με τη στενή καμπίνα του V, GE (χαμηλός οπωρώνας) που αναπτύχθηκε για διευκόλυνση της διέλευσης κάτω από τα κλαδιά των δέντρων, GB (μεγάλο-χαμηλό) ιδανικό θερμοκηπιακή καλλιέργεια χάρη στο μειωμένο ύψος του -μόλις 1.385 χλστ., GT (πλατύς οπωρώνας) για εφαρμογές σε ευρύτερες διατάξεις φύτευσης ή σε ανοιχτά χωράφια, και τέλος V (αμπέλι) σχεδιασμένο να προσφέρει ελάχιστο πλάτος μόλις 1.000 χιλιοστών.

Σημειωτέον ότι οι εκδόσεις S και V διατίθενται μόνο στην έκδοση καμπίνας, ενώ οι GE και GB μπορούν να διαμορφωθούν μόνο με ανοιχτή πλατφόρμα (οι εκδόσεις F και GT, από την άλλη πλευρά, μπορούν να παραγγελθούν και στις δύο διαμορφώσεις).

Η νέα γενιά φέρει το βασικό κιβώτιο Speed Four, που χαρακτηρίζεται από τέσσερις συγχρονισμένες ταχύτητες και τρεις μηχανικές σειρές, με επιπλέον όπισθεν, για συνολικά 12 ταχύτητες εμπρός και ισάριθμες ταχύτητες πίσω. Με τη κίνηση creeper φτάνουμε σε 16/16 αναλογίες.

Το σύστημα Eco Forty σας επιτρέπει να φτάσετε τα 40 χιλιόμετρα την ώρα με ταχύτητα μόλις 1.750 σ.α.λ. Οι εκδόσεις F, S και GT μπορούν να εξοπλιστούν κατόπιν αιτήματος με προηγμένο μπροστινό άξονα με ανάρτηση, ικανό να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις όσον αφορά την πρόσφυση και την άνεση, χωρίς να διακυβεύεται η αξιοσημείωτη ευελιξία. Παράλληλα, το υδραυλικό σύστημα των REX 4 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει υψηλό βαθμό προσαρμογής.

Ένα κύκλωμα διπλής αντλίας 58 και 30 λ./λ. παρέχεται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ η «πολυτελής» πρόταση, από την άλλη πλευρά, προσφέρει μια τριπλή αντλία, με 88 λίτρα ανά λεπτό πλήρως διαθέσιμα στο ανυψωτικό και τους διανομείς. Η σύγχρονη καμπίνα, η Lounge Cab, προσφέρει ένα περιβάλλον εργασίας υψηλής ποιότητας.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε από τους σχεδιαστές στην εργονομία και τη λειτουργικότητα. Η καμπίνα είναι αναρτημένη σε προηγμένα υδρο-σινεμπλόκ, ενώ στις εκδόσεις F και GT διατίθεται προαιρετικά σύστημα με μηχανικά αμορτισέρ με ελατήρια για κάθετη διαδρομή έως και 60 χιλιοστά. Εκτός από το αποτελεσματικό σύστημα κλιματισμού, αξίζει να αναφερθούν το σύστημα συμπίεσης και το βοηθητικό φίλτρο ενεργού άνθρακα κατηγορίας 4 για βέλτιστη προστασία κατά τις φυτοϋγειονομικές επεξεργασίες στο χωράφι.

Όπως τα μεγάλα αδέρφια της πιο ισχυρής σειράς, έτσι και τα νέα εξειδικευμένα Landini Rex4 έχουν ρυθμιστεί για τη χρήση πολλαπλών τεχνολογιών γεωργίας ακριβείας, όπως η δορυφορική υποβοηθούμενη οδήγηση, το Advanced Driving System, το σύστημα ISObus για τη διαχείριση των πιο προηγμένων μηχανημάτων και το Fleet & Diagnostic, το πακέτο παρακολούθησης και διαχείρισης με τη βοήθεια της τηλεματικής.

Προέλευση άρθρου: https://www.agronews.gr

Recommended Posts