Καλύπτοντας πλέον ένα µεγάλο εύρος ιπποδυνάµεων και εξοπλισµένα µε κινητήρες νέας τεχνολογίας που διατηρούν όµως τη συµπαγή τους δοµή, τα νέα ευέλικτα δενδροκοµικά τρακτέρ της ελληνικής αγοράς κεντρίζουν το ενδιαφέρον προσφέροντας µέγιστη οικονοµία καυσίµου, ασφάλεια κατά τον ψεκασµό και προφίλ που δεν τραυµατίζει τις καλλιέργειες. Άλλωστε, αυτή είναι µία καλή περίοδος για «έρευνα αγοράς» ενόψει των νέων επενδυτικών προγραµµάτων.

 

Σχεδιασµένα και κατασκευασµένα για να καλύψουν τις ανάγκες των επαγγελµατιών δενδροκαλλιεργητών που αναζητούν ένα µηχάνηµα µε µικρές διαστάσεις
και εξαιρετικές επιδόσεις από 55 έως 75 ίππους, είναι
τα νέα  τρακτέρ της σειράς T3F και T3LP (χαµηλού προφίλ) της  New Holland. Και οι δύο σειρές κατασκευάζονται µε τον ίδιο κινητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων αλλά εξειδικεύονται σε διαφορετικές εργασίες. Το T3F είναι για την καθηµερινή εργασία σε στενές δενδροκαλλιέργειες µε πολλές ώρες εργασίας µε τον δυναµοδότη (PTO), ενώ η ευελιξία είναι βασική. Ωστόσο, το νέο T3LP ταιριάζει καλύτερα σε θερµοκήπια και µικρές εκµεταλλεύσεις, όπως τα πτηνοτροφεία, καθώς και σε φαρδιές δενδροκαλλιέργειες ξηρών φρούτων και ελιές, όπου το χαµηλό ύψος και
το µεγαλύτερο πλάτος είναι ευπρόσδεκτα.

∆υνατό και συµπαγές

Εφοδιασµένα µε κινητήρες turbo και intercooler και µε το µεγαλύτερο µοντέλο T3.80F να δίνει 75 ίππων, η σειρά τρακτέρ T3F προσφέρει υψηλές αποδόσεις σε ένα συµπαγές µηχάνηµα. Το µικρό βάρος και οι συµπαγείς διαστάσεις δίνουν σε αυτό το τρακτέρ ένα πλεονέκτηµα όταν εργάζεται σε περιορισµένους χώρους όπως οπωρώνες και αµπελώνες.

Στην καρδιά των κινητήρων των τρακτέρ T3F και T3LP, βρίσκεται η οικονοµία καυσίµου και η αποδοτικότητα. Η µέγιστη ισχύς έως 75 ίππων επιτυγχάνεται τώρα από τις 1.900 στροφές ανά λεπτό, και αυτή η ιπποδύναµη διατηρείται µέχρι και τις 2.300 στροφές ανά λεπτό του κινητήρα. Αυτό βοηθάει κατά τη διάρκεια της εργασίας στο χωράφι, καθώς η µέγιστη ισχύς παράγεται σε χαµηλότερες στροφές του κινητήρα, για εξοικονόµηση καυσίµου και µείωση του κόστους λειτουργίας. Αυτή η επίπεδη καµπύλη της ισχύος βελτιώνει επίσης την ευελιξία ειδικά στις εργασίες µεταφορών.

Επίσης, οι νέοι κινητήρες Stage V παρέχουν µέγιστη ροπή 341 Nm στις 1.400 στροφές ανά λεπτό στα µοντέλα 75hp και διαθέτουν 49% απόθεµα ροπής για εύκολη αντιµετώπιση των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts