μέλισσες

Αναπόσπαστο κοµµάτι της ελληνικής κουλτούρας µε σηµαντικό οικονοµικό αντίκτυπο συνιστά η µελισσοκοµία µε την χώρα να διατηρεί ένα από τα µεγαλύτερα κατά κεφαλήν σκορ κατανάλωσης και πλέον των 25.000 νοικοκυριών να εξασφαλίζουν εισοδήµατα από την δραστηριότητα αυτή.

∆ιαρκής είναι και η εισροή νέου αίµατος στο χώρο της µελισσοκοµίας ήδη από τις αρχές της δεκαετίας, αφού στα χρόνια της κρίσης πάνω από 7.000 µε 8.000 άτοµα βρήκαν διέξοδο στα µελίσσια, σύµφωνα µε τον πρόεδρο της Οµοσπονδίας Μελισσοκοµικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλη Ντούρα.

Τις µέρες αυτές το µέλι έχει την τιµητική του µε το 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας να ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 6 ∆εκεµβρίου µε σκοπό να φέρει σε επαφή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τους βασικούς συντελεστές του κλάδου µε το καταναλωτικό κοινό μέχρι και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου. Εξαιρετικά σπάνιες ποικιλίες μελιού και προϊόντων μέλισσας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτεςτης μεγαλύτερης εκδήλωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της μελισσοκομίας.

Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της µελισσοκοµίας και έναν αποτελεσµατικό τρόπο για την προβολή και προώθηση του Ελληνικού µελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εµπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζει κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts