Δήλωση πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αραχωβίτη:

“Δείχνοντας τον τρόπο που εννοεί τη διεκδίκηση και τον διάλογο η Κυβέρνηση της Ν.Δ, παρέταξε τα ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους αγρότες που επιχείρησαν να εκφράσουν τα αιτήματά τους, ξεκαθαρίζοντας ότι η «κανονικότητα» θα εφαρμοστεί ακόμα και με «στοιχεία αναγκαστικότητας».

Υπενθυμίζουμε στον κ. Βορίδη ότι είναι Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και όχι Δημόσιας Τάξης και τον προτρέπουμε να καλέσει σε διάλογο τους φορείς των αγροτών, που διεκδικούν με θεμιτά μέσα αγώνα τα δικαιώματά τους, προκειμένου ν’ ακούσει τα προβλήματά τους και να σταθεί, όπως οφείλει, αρωγός στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τα παιδιά τους, και την ελληνική ύπαιθρο που κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί.

Τον προτρέπουμε επίσης να εξηγήσει στους αγρότες για ποιόν λόγο, παρά τις περί αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης, δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2020 για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου, που αποτελεί ένα από τα πάγια αιτήματα των αγροτών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί να ικανοποιήσει από την περασμένη άνοιξη, δια στόματος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrovoice.gr

Recommended Posts