Δρομολογούνται και οι αποζημιώσεις στα ροδάκινα

 

Συνάντηση στο Υπουργείο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά είχαν σήμερα στην Αθήνα οι Βουλευτές της ΝΔ Ημαθίας και Πέλλας κ.κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Διονύσης Σταμενίτης, ως μέλη πολυμελούς αντιπροσωπείας από τους δύο Νομούς, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, τον Δήμαρχο της Νάουσας κ. Νικόλα Καρανικόλα, τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, τον Αντιδήμαρχο Νάουσας κ. Παύλο Αδαμίδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροδοχωρίου Ναούσης κ. Ραφαήλ Πουλτίδη, τον Πρόεδρο του Α.Σ. Νάουσας κ. Κώστα Ταμπακιάρη και τον εκπρόσωπο του Α.Σ Αλιάκμονα κ. Ανδρέα Οβεζίκ.

Θέμα της συνάντησης, η ανάγκη ταχύτερης και δικαιότερης καταβολής αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς και στους αχλαδοπαραγωγούς Ημαθίας και Πέλλας για τη μείωση του εισοδήματός τους, λόγω των συνθηκών της αγοράς αλλά και στους ροδακινοπαραγωγούς των δύο Νομών για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις περσινές βροχοπτώσεις.

Τόσο ο κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισαν ότι η θετική αλλά και γρήγορη ανταπόκριση του Υπουργείου στο φλέγον αυτό ζήτημα για τους παραγωγούς των δύο Νομών είναι κομβικής σημασίας στους δύσκολους αυτούς καιρούς για την πρωτογενή παραγωγή, τονίζοντας τη βεβαιότητά τους ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πράξει για ακόμη μία φορά τα δέοντα για την οικονομική ανακούφιση των πληγέντων παραγωγών δύο Νομών, που αποτελούν τα οχηματαγωγά της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://emvolos.gr

Recommended Posts