Ξεκινά σήμερα, στις 14.00, από την Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα «Κύρωση Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για την απασχόληση εποχικών εργαζομένων στον γεωργικό τομέα».

 

Πρόκειται για συμφωνία η οποία υπογράφηκε στο Κάιρο, στις 22 Νοεμβρίου 2022, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Αιγύπτιο βοηθό υπουργό Εξωτερικών, κ. Ιχαμπ Νασρ εξ ονόματος της ελληνικής και της αιγυπτιακής κυβέρνησης, αντίστοιχα.

Με την υπό κύρωση συμφωνία καθορίζονται οι όροι εισόδου και διαμονής των πολιτών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα, με σκοπό την απασχόλησή τους στον γεωργικό τομέα.

Η υπό κύρωση συμφωνία αποσκοπεί να προωθήσει και να ενδυναμώσει τη συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα μετανάστευσης και κινητικότητας, ώστε να ικανοποιηθούν οι αυξημένες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα σε εργατικό δυναμικό προσωρινού χαρακτήρα. Η παρούσα διμερής συμφωνία σκοπεύει στην κάλυψη των αναγκών εργασίας στην ελληνική αγροτική οικονομία.

Αφορά στα υπουργεία Μετανάστευσης και Ασύλου, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη και Εξωτερικών, καθώς και στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση αδειών διαμονής σύμφωνα με τη μεταναστευτική νομοθεσία.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agro24.gr

Recommended Posts