Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019, κατά την ετήσια εκδήλωση της ΠΕΕΕΒ «4οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού», η οποία διεξήχθη στη Βαρκελώνη, παρουσιάστηκε επίσημα στον κλάδο βάμβακος και κλωστοϋφαντουργίας η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Βάμβακος.

Επί της ουσίας πρόκειται για μια συμμαχία μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας, με σκοπό την προώθηση των ευρωπαϊκών σοδειών βάμβακος στις αγορές υπό την ετικέτα του EU cotton (βαμβάκι παραγωγής εντός της Ε.Ε.).

Αρκετούς μήνες πριν καλλιεργείτο η ιδέα δημιουργίας μιας «ετικέτας» στα δέματα βάμβακος, η οποία θα τα διαχώριζε από τα κοινά βαμβάκια και θα προσέθετε σταδιακά μια υπεραξία. Παρόμοια πρωτόκολλα ή «ετικέτες» έχουν εδραιωθεί σε άλλες σοδειές αλλά μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε κάτι ανάλογο για το ευρωπαΐκό βαμβάκι. Η ιδέα συζητήθηκε με τους Ισπανούς συναδέλφους και μετά από αρκετή δουλειά πήρε σάρκα και οστά.

Η παγκόσμια αγορά ένδυσης έχει αρχίσει να ψάχνει το κάτι παραπάνω στα προϊόντα της, το οποίο και θα είναι περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένο και θα μπορέσει να δώσει μια υπεραξία στο τελικό προϊόν. Ζητείται δηλαδή να βρεθεί μια ιστορία πίσω από το προϊόν (ρούχο κ.ο.κ.), η οποία θα πείσει τον καταναλωτή να το αγοράσει.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agronews.gr

Recommended Posts