Οι χαμηλές τιμές στο Βαμβάκι και το ακριβό πετρέλαιο βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των Θεσσαλών αγροτών που βγάζουν τα τρακτέρ στο δρόμο την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε , ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ, η τιμή στο Βαμβάκι φέτος είναι χαμηλότερη και από πέρυσι και κάτω και από τις διεθνείς τιμές. Στα 40 και 42 λεπτά το κιλό κυμαίνονται οι τιμές στην οποίες πληρώνουν οι εκκοκκιστές, τιμή εξευτελιστική, ακόμη και κάτω του κόστους όπως λένε οι παραγωγοί.
Επιπλέον, το πετρέλαιο που αγγίζει το 1,50 ευρώ/λίτρο εκτινάσσει το κόστος παραγωγής στα ύψη, είπε ο κ.Μαρούδας. Διεκδικούμε αφορόλογητο πετρέλαιο, όπως έχουν και οι εφοπλίστες, ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος έδωσε το πλάνο των κινητοποιήσεων:

Στις 4 Δεκεμβρίου οι Καρδιτσιώτες αγρότες βγαίνουν με τρακτέρ στον Ε65. Την ίδια ημέρα αγρότες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα θα στήσουν τα δικά τους μπλόκα σε σημεία που θα αποφασίσουν σε συσκέψεις τις επόμενες μέρες. Σήμερα συνεδριάζουν στο Βασιλή Φαρσάλων και αύριο στον Πλατύκαμπο του Δ.Κιλελέρ.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Δ.Κιλελέρ πανθεσσαλική συγκέντρωση προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.agrocapital.gr

Recommended Posts