Τα γαλακτοκομεία της ΕΕ παρήγαγαν 10,3 εκατομμύρια τόνους τυριού, καθώς και 2,4 εκατομμύρια τόνους βουτύρου και άλλων λιπαρών προϊόντων («κίτρινα προϊόντα»).
Για την παραγωγή τυριού και βουτύρου χρησιμοποιήθηκαν τα δύο τρίτα (67%) του συνόλου του γάλακτος που ήταν διαθέσιμο στα γαλακτοκομεία.
Η ΕΕ παρήγαγε επίσης 30,1 εκατομμύρια τόνους γάλακτος κατανάλωσης (περίπου 17 εκατομμύρια τόνοι από πλήρες γάλα και 13 εκατομμύρια τόνοι από αποκορυφωμένο γάλα) και 3,0 εκατομμύρια τόνους γαλακτικών κόνεων. Το γάλα κατανάλωσης αντιπροσώπευε περίπου το ένα δέκατο (11%) του συνόλου του γάλακτος που χρησιμοποιήθηκε από τα γαλακτοκομεία το 2018.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο www.neapaseges.gr