ΕΦΚΑ, ασφαλισμένων

Έρχεται ρύθμιση για απονομή σύνταξης σε όσους έχουν οφειλές προς το ΕΦΚΑ.

 

Έρχεται ρύθμιση για απονομή σύνταξης σε όσους έχουν οφειλές προς το ΕΦΚΑ.

Σε δημόσια διαβούλευση πρόκειται να τεθεί νομοσχέδιο όπου, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ρύθμιση με την οποία θα θεσπίζονται κριτήρια απονομής σύνταξης σε όσους χρωστούν στον ΕΦΚΑ πάνω από 20.000 ευρώ αν είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή πάνω από 6.000 ευρώ αν είναι αγρότες. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με το σενάριο που διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι, η σύνταξη για χρέη έως τα παραπάνω ποσά θα εκδίδεται κανονικά. Όμως ο οφειλέτης συνταξιούχο αγρότης για ένα σημαντικά μεγάλο διάστημα, έως ότου η οφειλή του θα πέσει κάτω από τα 6.000 ευρώ, δεν θα λαμβάνει καθόλου σύνταξη.

Ο υπουργός, όσον αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις πρόσθεσε τα εξής: «Σήμερα έχω συνάντηση στο Πράσινο κτήριο με την ομάδα του ΕΦΚΑ για να ενημερωθώ ακριβώς για τις συντάξεις. Θέλω να ενημερωθώ ιδιαίτερα για τις διεθνείς συντάξεις που είναι το κομμάτι το οποίο κολλάει και να φτιάξουμε το χρονοδιάγραμμα, γιατί το δικό μου όραμα όσον αφορά την έκδοση συντάξεων, είναι στο τέλος να πατάς το κουμπί στο κινητό σου και να βγαίνει η σύνταξή σου αυτόματα.

Αυτή τη στιγμή οι εκκρεμείς συντάξεις, δηλαδή οι συντάξεις που είναι πέρα των 90 ημερών, είναι 32.000. Υπενθυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια ήταν 130.000 και κάθε μήνα πέφτει αυτός ο αριθμός περίπου 2.000 με 3.000.

Αυτό που επίσης θέλω να επιτύχω ως Υπουργός Εργασίας είναι κάθε εργαζόμενος όταν πληρώνει τα ένσημά του κάθε μήνα, να μπορεί να βλέπει στο κινητό του πόση σύνταξη θα πάρει όταν πια συνταξιοδοτηθεί».

Προέλευση άρθρου: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts