βαμβάκι

Συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι. Τι θα γίνει σχετικά με τις αποζημιώσεις;

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί των νομών Έβρου και Ροδόπης τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, όπως διαβεβαίωσε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης εκπροσώπους παραγωγών, δήμων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη μεταξύ τους συνάντηση, στην οποία έλαβαν επίσης μέρος

-ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φ. Κουρεμπές, καθώς και οι βουλευτές Μ. Μουσταφά, Γ. Καΐσας, Δ. Ρίζος και Ν. Γκαρά, έγινε αναφορά και στις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν σε βαμβάκι, σιτηρά και καπνά, καθώς και στην κτηνοτροφία, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Σχετικά με το θέμα αποζημιώσεων στο βαμβάκι, ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι θα εξαρτηθεί από την έκβαση του αιτήματος προς την Ε. Ένωση, για αποζημίωση από τα καιρικά φαινόμενα, τα οποία δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε πως μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα ζαχαρότευτλα.

Για αποζημίωση των ζημιών μέχρι το τέλος Μαρτίου έκανε λόγο ο πρόεδρος του οργανισμού, Φ. Κουρεμπές, σε όσες ζημιές καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ.

Από την μεριά τους, οι εκπρόσωποι των παραγωγών έκαναν αναφορά στα προβλήματα …

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια σε agrotes.eu

Recommended Posts