Το σύστημα OMNiDRIVE, ανεπτυγμένο από τη Raven και εφαρμοσμένο σε μηχανήματα του ομίλου CNH είναι πια πραγματικότητα, αλλά σε περιορισμένα συστήματα. Παρ’όλα αυτά, οι εξελίξεις συνεχίζονται, με τον όμιλο να μας θυμίζει ξανά στην έκθεση SIMA τα μελλοντικά του σχέδια.

 

Το αυτόνομο σύστημα OMNiDRIVE που αναπτύχθηκε από την Raven με τη New Holland για την αυτοματοποίηση των εργασιών συγκομιδής, παρουσιάζεται επιτόπου στην Αμερική και στο ευρωπαϊκό κοινό στη Sima, σκοπεύοντας να φέρει επανάσταση στις εφαρμογές του κλάδου.

Και μπορεί πριν μερικά χρόνια να φάνταζε απραγματοποίητη η δυνατότητα ενός τρακτέρ να κινείται αυτόνομα και να εργάζεται εξίσου αυτόνομα αλλά το 2022 η ανάπτυξη αυτών των τρακτέρ υψηλής ισχύος σημείωσε σημαντική πρόοδο στον τομέα. Η άφιξη του τρακτέρ New Holland T8 με τεχνολογία Raven Autonomy, που παρουσίασε ο κατασκευαστής τον Νοέμβριο στη Sima του Παρισιού μαζί με το μακρύ μεταξονίου T7 Auto Command ελκύουν το ενδιαφέρον.

Το σύστημα, που αναπτύχθηκε μαζί με την εταιρεία τεχνολογίας Raven που εξαγοράστηκε από την CNH Industrial στις αρχές του 2021, ενσωματώνει το OMNiDRIVE, την πρώτη γεωργική τεχνολογία χωρίς οδηγό για εργασίες συγκομιδής με ρυμουλκούμενα σιτηρών, που γεννήθηκε ως λύση «aftermarket» από την Raven το 2019. Αυτό το καινοτόμο σύνολο τεχνολογιών επιτρέπει στον αγρότη να παρακολουθεί, να συγχρονίζει και να χειρίζεται ένα τρακτέρ χωρίς οδηγό από την καμπίνα του συνδυασμού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts