κρασί, οίνος, wine, λευκός, κόκκινος

Τα κινεζικά τελωνεία αρνήθηκαν την είσοδο αυστραλιανών οίνων λόγω μόλυνσης των φελλών με μούχλα. Μια άρνηση που οφείλεται στο ντάμπινγκ των εισαγωγικών φόρων. Οι εμπορικές σχέσεις των δυο χωρών, δεν ήταν ποτέ χειρότερες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών τελωνείων στις 20 Ιανουαρίου 2021, περίπου 3,89 τόνοι κρασιού προερχόμενα από την Ladbroke Grove Wines, που βρίσκεται στην περιοχή Coonawarra, απαγορεύθηκε να εισέλθουν στην Κίνα. Η αιτιολογία που επικαλέσθηκαν: τα πώματα μολύνθηκαν από μούχλα.

Η παρτίδα περιελάμβανε 1,7 τόνους cabernet-sauvignon του 2003. 1,75 τόνοι μείγματος 2002 Cabernet και Merlot και 356,4 kg του 2002 Cabernet Sauvignon.

Τους τελευταίους μήνες, τα τελωνεία έχουν εντείνει τους ελέγχους στα αυστραλιανά κρασιά, μετά την επιβολή δύο γύρων τιμωρητικών δασμών στις αποστολές αυστραλιανών κρασιών στην Κίνα. Η έναρξη ισχύος στα τέλη Νοεμβρίου δασμών αντιντάμπινγκ έως 212,1% και αντισταθμιστικών δασμών 6,4% στις αρχές Δεκεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα πτώση κατά 98% στις εξαγωγές κρασιού από την Αυστραλία στην Κίνα μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου, με τα κόκκινα κρασιά να επηρεάζονται περισσότερο. Από τότε που η κυβέρνηση Morrison ζήτησε έρευνα για την προέλευση του κοροναϊού, οι σχέσεις μεταξύ Κίνας και Αυστραλίας έχουν επιδεινωθεί. Σε αντίποινα, η Κίνα επέβαλε περιορισμούς ή δασμούς στο αυστραλιανό κριθάρι, το βόειο κρέας, το κρασί, τον άνθρακα, τα θαλασσινά, το χαλκό, το βαμβάκι και την ξυλεία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Wine Australia, Andreas Clark, οι παγκόσμιες εξαγωγές έφτασαν ρεκόρ 3,1 δισεκατομμυρίων AUD (1,97 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως έως τον Οκτώβριο του 2020, παρά την πανδημία, παρουσιάζοντας απότομη πτώση τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts