Η ΦΡΟΣΩ ΚΑΡΑΣΑΡΛΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ

Στο βουλευτικό της γραφείο στη Βέροια συναντήθηκε η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας μετά από αίτημά του. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βοργιάδης ζήτησε την ενεργή συμμετοχή της κ. Καρασαρλίδου και του Σύριζα- Προοδευτική Συμμαχία στον αγώνα τους για στήριξη του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών για τις ζημιές που προέκυψαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και την ανεμοθύελλα, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο (ΕΛΓΑ, de minimis κτλ).

Η κα Καρασαρλίδου συμφώνησε στο δίκαιο του αιτήματος και δήλωσε ότι το αγροτικό εισόδημα, από το οποίο εξαρτάται όλη η οικονομία της Ημαθίας και η ανάπτυξή της, αποτελεί βασική προτεραιότητα στα βουλευτικά της καθήκοντα και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά και διαχρονικά. Τους ενημέρωσε για τις Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή:

* Για άμεση στελέχωση του ΕΛΓΑ.

* Για την ευρωπαϊκή οδηγία προστασίας των μικρών παραγωγών από τα τραστ.

* Για την αλλαγή της φορολογίας των αγροτών. Για φορολογία με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και με 50% χαμηλότερο συντελεστή οι συνεταιρισμένοι αγρότες.

* Για την καταπολέμηση της “μαύρης αγοράς” αλλά και τη μαζικοποίηση των συνεταιρισμών.

Τέλος η βουλευτής ενημέρωσε για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό κόσμο στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» ΙΙ όπως:

– Εισόδημα Έκτακτης Ανάγκης και για τους αγρότες όπως για τους ανέργους, επισφαλώς εργαζόμενους, εποχικούς εργαζόμενους και άλλες κατηγορίες,

– Ενίσχυση ρευστότητας μέσω Χρηματοδοτικών Εργαλείων,

– Το Κράτος ως αγοραστής “ύστατης καταφυγής” για την απορρόφηση παραγωγής πληττόμενων κλάδων,

– Στελέχωση του Τελωνείου με προσωπικό και μεταφορά του ως κεντρικού των τριών νομών (Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας) στην Κουλούρα,

– Επίσπευση των διαδικασιών στα Σχέδια Βελτίωσης,

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://emvolos.gr

Recommended Posts