γεωργία, αγρότης, τροπολογία, φορολογία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη είχε χθες, Δευτέρα (10/7) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παρόντες ήταν και οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΕΕ, κ. Ιορδάνης Τσώτσος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Γενικός Γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, καθώς και o υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν οι παράμετροι, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία πλαισίου για την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων σε όλα τα Επιμελητήρια της χώρας, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός στη Βουλή, κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με υπομονή, επιμονή και στοχο-προσήλωση ξεκινάμε την προσπάθειά μας για τη δημιουργία Αγροτικού Τμήματος σε κάθε Επιμελητήριο της χώρας, με την εγγραφή των αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων σε αυτά. Αξιοποιώντας τις δομές, την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το πλαίσιο λειτουργίας των Επιμελητηρίων θέλουμε να εντάξουμε στο θεσμικό τους πλαίσιο τα Αγροτικά Τμήματα, δίνοντας πρόσβαση στα οφέλη μιας ήδη οργανωμένης δομής στους παραγωγούς και στους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Ιωάννης Μασούτης δήλωσε: «Ήταν μια ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφικών, κ. Λευτέρη Αυγενάκη που ανταποκρίθηκε αμέσως και τον ευχαριστούμε θερμά. Να σημειώσω ότι δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στη συζήτηση που είχαμε στην πρόταση του υπουργού για τη δημιουργία και την ένταξη Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας».

 

προέλευση άρθρου : https://etheas.gr

Recommended Posts