πετρέλαιο

Ένα «πρότυπο» που εξετάζεται είναι της Κύπρου που διαθέτει φτηνό πετρέλαιο στους αγρότες.

 

Την ώρα που στο «τραπέζι» επανέρχεται το σενάριο για επιστροφή του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, ένα ακόμα σενάριο εξετάζεται το οποίο εκτιμάται ότι θα το δουν πιο θετικά οι αγρότες.

Πιο αναλυτικά, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επεξεργάζεται σχέδιο για φτηνό αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να φαίνεται ότι δεν έχει ενστάσεις επί του θέματος, καθώς έτσι θα μειωθούν και οι αντιδράσεις από την ενεργειακή κρίση.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα μπορούν να αγοράζουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν στα μηχανήματά τους με έκπτωση από το πρατήριο καυσίμων, ενώ αυτό θα χορηγηθεί με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ.

Ένα «πρότυπο» που εξετάζεται είναι της Κύπρου που διαθέτει φτηνό πετρέλαιο στους αγρότες και είναι και κάτι που είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη που είχε κάνει ο υπουργός κ. Γεωργαντάς στην Κύπρο.

Στην Κύπρο οι παραγωγοί, λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου είχαν μεγάλο κόστος και κατάφεραν να πείσουν την κυβέρνησή τους να τους δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν φτηνότερο αγροτικό πετρέλαιο, όπως αναφέρει το agrotypos.gr.

Εκεί, οι γρότες που έχουν στην κατοχή τους αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ, γεννήτριες κ.α.) που χρησιμοποιούν αγροτικό πετρέλαιο, κάνουν αίτηση για να γίνουν δικαιούχοι φτηνότερου αγροτικού πετρελαίου.

Προέλευση άρθρου: https://www.agrocapital.gr

Recommended Posts