Σε διήμερες προχωράνε σήμερα Πέμπτη 20 και αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου, οι αγρότες του νομού Καρδίτσας, με κύρια αιτήματα το κόστος του αγροτικού ρεύματος και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή συνδεδεμένων ενισχύσεων.

 

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. κινητοποίηση στο κατάστημα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, όπου οι αγρότες θα απαιτήσουν να παρθούν μέτρα, μετά τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις κλοπές στα αντλιοστάσια, προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν χρήση των παρόχθιων αντλιοστασίων για τις ανάγκες της άρδευσης. Ταυτόχρονα θα απαιτήσουν τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ανεβάζει σε απαγορευτικά επίπεδα το κόστος παραγωγής για αγρότες και κτηνοτρόφους.

Αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταβεί στη Λάρισα, στις 10 το πρωί, για να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί αγρότες με την καταβολή της συνδεδεμένης, αφού αρκετοί είμαι αυτοί που έχουν μείνει απλήρωτοι ή εισέπραξαν λιγότερα π’ όσα δικαιούνταν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Ακόμα υπάρχουν παραγωγοί που έχουν δικαιωθεί για χρήματα που δεν τους καταβλήθηκαν από το 2021 και δεν έχουν ακόμη λάβει τα ποσά που δικαιούνται.

Τέλος η Ομοσπονδία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για το θέμα του νερού και πιθανής έλλειψης ενόψει της έναρξης της αρδευτικής περιόδου. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Κώστας Τζέλλας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, “διακρίνουμε, επισημάνθηκε να εκδηλώνεται ήδη μία προσπάθεια μεταβίβασης ευθυνών για την διαχείριση, με τον έναν να πετάει το μπαλάκι στον άλλο. Ξεκαθαρίζουμε ότι είναι όλοι τους υπεύθυνοι. Από την κυβέρνηση μέχρι την περιφέρεια, τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ. Αυτοί έπρεπε να έχουν φροντίσει για τα απαραίτητα έργα και τις υποδομές. Εμείς επισημαίνουμε τον κίνδυνο και αυτοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους που φθάνουν μέχρι αναπλήρωση του εισοδήματος.”

Προέλευση άρθρου: https://www.agro24.gr

Recommended Posts