ελιά, ελαιόδεντρο, ελαιοπαραγωγοί, ημερίδα, χαλάζι

Ελαιοπαραγωγοί από διάφορες περιοχές της χώρας προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγών κατά των υπευθύνων, για τη ζημιά που υπέστησαν.

Για μια τροπολογία έκανε λόγο και πάλι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με αυτήν θα προδεσμεύονται τα χρήματα για τη δακοκτονία και η οποία κατατίθεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στη Βουλή. Με στόχο να ξεκινάει η διαδικασία τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου.

Στην εν λόγω τροπολογία, την οποία πρώτο αποκάλυψε το Περιοδικό Γεωργία Κτηνοτροφία (τεύχος Οκτωβρίου), μιλώντας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, θα περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου που θα συνεργάζεται με τις περιφέρειες.

Πάντως πληροφορίες θέλουν ήδη ελαιοπαραγωγούς από Μεσσηνία, Αργολίδα και όχι μόνον να προσανατολίζονται σε αγωγές κατά των υπευθύνων, για τις απώλειες, ενώ το ζήτημα έχει φθάσει να συζητείται, λένε πληροφορίες, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τις αγωγές», τόνισε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Παύλος Ρούμπος, ελαιοπαραγωγός, από την Επίδαυρο, ένα ακόμα μέρος στο οποίο υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές.

Σημειωτέον ότι ο υπουργός συναντήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, με ελαιοκαλλιεργητές και παραγωγούς από όλη την Πελοπόννησο, προκειμένου να συζητήσουν για το ζήτημα του δάκου που έχει προσβάλει τις ελαιοκαλλιέργειες και έχει προκαλέσει υψηλό βαθμό ζημιάς στην παραγωγή, στην ποιότητα και στην τιμή του ελαιολάδου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο agrotypos.gr

Recommended Posts