κάνναβη, φυτό,καλλιέργεια

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και  ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης ανακοινώθηκε η έγκριση των δύο πρώτων αδειών για καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του έτους πρόκειται να αδειοδοτηθούν και οι υπόλοιπες 12 εταιρίες που έχουν καταθέσει τους φακέλους τους. Η ισχύς της άδειας θα είναι πενταετής.

Οι επενδύσεις υπολογίζεται ότι θα αποφέρουν 185 εκατ. ευρώ ενώ θα δημιουργηθούν 770 νέες θέσεις εργασίας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι « ήδη έγινε το πρώτο βήμα εντός ενός πλαισίου που δημιουργήθηκε με διυπουργικό συντονισμό και αφορά την ιατρική κάνναβη και αυτό είναι σημαντικό για τους ασθενείς στη χώρα μας αλλά και για τους ντόπιους και ξένους επενδυτές».

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας ανακοίνωσε ότι αδειοδοτήθηκαν οι εταιρίες ΒΟΙΜΕΚΑΝ ΑΕ, με έδρα τη Λάρισα και η ΒΙΟΠΡΟΚΑΝ ΑΕ, με έδρα την Κόρινθο. Η πρώτη επένδυση υπολογίζεται ότι θα είναι ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 51 θέσεις εργασίας. H δεύτερη εταιρία θα πραγματοποιήσει επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 66 νέες θέσεις εργασίας.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο emvolos.gr

Recommended Posts