Παράταση έως τη Δευτέρα 4 Απριλίου έλαβε το Μέτρο 11 των Βιολογικών, την ώρα που οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις 50.000, ενώ, λύση φαίνεται να δίνεται για το θέμα που προέκυψε με τους μελισσοκόμους που δεν αναγνωρίζονται ως ενεργοί αγρότες.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι αιτούντες μελισσοκόμοι για το Μέτρο 11 που κατά την υποβολή της αίτησής τους εμφανίζεται το εύρημα «μη ενεργός γεωργός» καλούνται να οριστικοποιούν την αίτησή τους. Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι που δεν έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση για το Μέτρο 11 να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης στήριξης και σε πιθανό εύρημα «μη ενεργός γεωργός» να οριστικοποιούν την αίτησή τους.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης 189/22614/27-01-2022 για συμμετοχή στο Μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου (4/4/2022) και ώρα 23:59:59.

Όπως έχει γράψει το Agronews, η μεγάλη προσέλευση στο πρόγραμμα σημαίνει με άλλα λόγια ότι πιθανότητες να ενταχθούν στις δύο νέες δράσεις (11.1 και 11.2) τις οποίες αφορά η τελευταία προκήρυξη θα έχουν τελικά μόνο οι Νέοι Αγρότες και μάλιστα όσοι εξ αυτών έχουν δηλώσει το σύνολο της εκμετάλλευσής τους στα βιολογικά, καθώς και οι επαγγελματίες αγρότες που συμμετέχουν σε αντίστοιχα συλλογικά σχήματα.

Προς το παρόν δεν μπορούν να υπάρξουν σαφείς εκτιμήσεις για τον αριθμό των αιτούντων που θα γίνουν αποδεκτοί, παρά τον μεγάλο προϋπολογισμό της εν λόγω πρόσκλησης. Μια πρώτη τάξη μεγέθους µπορεί ίσως να δώσει το γεγονός ότι για 3ετής δεσµεύσεις, µε κονδύλια 50 εκατ. ευρώ είχαν χωρέσει 2.300 δικαιούχοι ως εκ τούτου µε 420 εκατ. ευρώ, µπορούν να µπουν γύρω στους 22.000. Ωστόσο, εδώ υπάρχει µία βασική διαφορά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agronews.gr

Recommended Posts