Εντός του Μαρτίου επιδιώκει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, με την συνδεδεμένη βάμβακος να υπολογίζεται στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, ενώ τον Μάιο ευελπιστεί να προχωρήσει σε εξοφλήσεις άμεσων, πράσινων και ενισχύσεων για νέους αγρότες.

Τα παραπάνω έλαβε ως απάντηση σε αίτημά του για σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον νέο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Δημήτρη Μελά, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην έδρα του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση, ο Θεσσαλός πολιτικός, αρχικά, συνεχάρη τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ενθυμούμενος τη συνεργασία που είχαν κατά την θητεία του ως αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του κ. Μελά ως γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ την αγωνία του αγροτικού κόσμου για την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων και των παρακρατήσεων του “τσεκ” και τόνισε την αναγκαιότητα να τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα στις πληρωμές που εκκρεμούν.

Ο κ. Μελάς διευκρίνισε ότι παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η πανδημία στη λειτουργία του Οργανισμού την περίοδο που διανύουμε, καταβάλλονται εργώδεις προσπάθειες και θα πληρωθούν, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις εντός του Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης μέχρι και τον Μάιο. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προχωρήσει στην καταβολή, των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το σκληρό σιτάρι, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τα όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, τα ζαχαρότευτλα καθώς και στην πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, που θα ανέλθει στα 67,82 ευρώ το στρέμμα, μέχρι το τέλος του Μαρτίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts