Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών να συμπεριληφθούν σε οριζόντια μέτρα στήριξης – ενίσχυσης,

καθώς ο κλάδος εξακολουθεί να βάλλεται με τους παραγωγούς να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και τα προϊόντα τους να καταλήγουν στις χωματερές, τονίζει η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας – Θράκης, σε σχετικό υπόμνημά της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισημαίνει υπάρχει αποθεματικό 5,4 εκ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την 1η φάση της πανδημίας και στο δεύτερο κύκλο των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας οι ίδιοι ακριβώς περιορισμοί συνεχίζουν να υφίστανται καθώς οι παραγωγοί πωλητές στις λαϊκές αγορές εργάζονται κατά το ήμισυ (50%) και σε πολλές περιοχαές ανά την Επικράτεια απαγορεύεται η διέλευσή τους.

Αναλυτικά, το πλήρες περιεχόμενο του υπομνήματος έχει ως εξής:

Θεσσαλονίκη, 30/12/2020

Αρ. Πρωτ.: 3587

ΠΡΟΣ Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βορίδη Μάκη

ΘΕΜΑ: Ενισχύσεις Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης ο πρωτογενής τομέας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Στην 1η φάση της πανδημίας με την Κοινή Υπουργική Απόφαση( ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 114/221359 ΦΕΚ 3343 Β’/10.08.2020 μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκαν ενισχύσεις ανά κατηγορία σε ένα μέρος των παραγωγών πωλητών των λαϊκών αγορών.

Στο δεύτερο κύκλο των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας οι ίδιοι ακριβώς περιορισμοί συνεχίζουν να υφίστανται καθώς οι παραγωγοί πωλητές στις λαϊκές αγορές εργάζονται κατά το ήμισυ (50%) και σε πολλές περιοχές ανά την Επικράτεια απαγορεύεται η διέλευση στους παραγωγούς. Επίσης γνωρίζουμε ότι υπάρχει αποθεματικό 5,4 εκ. ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την 1η φάση της πανδημίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο https://www.agro24.gr

Recommended Posts