Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του INC.

 

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, ελαφρώς αυξημένη περιμένουν την παγκόσμια παραγωγή αποξηραμένων φρούτων και ξηρών καρπών, οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρθηκε στη διάρκεια του 39ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ξηρών Καρπών και Αποξηραμένων Φρούτων, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Το 39ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ξηρών Καρπών και Αποξηραμένων Φρούτων πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Μαΐου 2022 στο πολυτελές Madinat Jumeirah Resort.

Περισσότεροι από 1.100 επαγγελματίες του κλάδου από 64 χώρες συγκεντρώθηκαν, για να συζητήσουν και να συζητήσουν τα πιο κρίσιμα για τον κλάδο ζητήματα, όπως είναι η ανάπτυξη της αγοράς, η βιωσιμότητα, η διατροφική έρευνα, οι ευκαιρίες αλλά και οι απειλές που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η βιομηχανία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ξηρών Καρπών και Αποξηραμένων Φρούτων (INC), ο Mohammed Saeed Al Nuaimi, βοηθός υφυπουργός στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καλωσόρισε τους αντιπροσώπους στο συνέδριο και τόνισε πως το Ντουμπάι συνεχίζει τις προσπάθειες για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης βιομηχανίας.

Προβλέψεις για την παραγωγή ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων

Η παγκόσμια παραγωγή ξηρών καρπών κατά την περίοδο 2022/2023 αναμένεται να φτάσει τους 5,4 εκατ. τόνους (με βάση τον πυρήνα, εκτός από τα φιστίκια με το κέλυφος), αυξημένη κατά 6% από την προηγούμενη σεζόν, όπως αναφέρθηκε από τους ηγέτες του κλάδου στα στρογγυλά τραπέζια του Συνεδρίου. Αν και είναι ακόμη νωρίς στη σεζόν, τονίζεται στην ανακοίνωση του INC, για να γίνει πρόγνωση για τις τελικές αποδόσεις, οι πιο σημαντικές αυξήσεις προβλέπονται για τα καρύδια (18%), τα καρύδια Βραζιλίας (18%), τα κάσιους (8%), τα φουντούκια (7%), φιστίκια και μακαντάμια (5% το καθένα), και πεκάν (3%). Η παραγωγή αμυγδάλου, που προβλέπεται να ανέλθει σε πάνω από 1,6 εκατ. τόνους, αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα της χρονιάς 2021/22.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: https://www.agrotypos.gr

Recommended Posts